Uw servicepas
Bestel nu

Voor al uw vragen
0900 - 8864

Bustocht Friese Terpenlandroute

Vanaf uw instapplaats vertrekken we richting Drink & Eetlokaal Proefverlof in Leeuwarden voor koffie/thee met gebak en hierna vertrekken we richting Bears. Op het terrein van Cultuur-historisch centrum Uniastate bevindt zich een 13e eeuwse kerk met een rijk interieur en een fraai houtgesneden preekstoel. Op de verdieping van de kerk bevindt zich het documentatiecentrum over Staten en Stinsen. U kunt de unieke stalen luchtspiegeling van de oude Uniastate anno 1756 ook bezichtigen. En vanuit de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het wijde Friese landschap. Ook ziet u de oude state Poort met in de monumentale bovenkamer een tentoonstelling over alle nog bestaande poorten in Friesland.

Na vertrek uit Bears rijden we verde over de Friese Terpenland route. Deze route voert voor een groot deel door het Friese terpenlandschap, terpdorpen, weidse polders, ruime luchten en forse akkerbouwbedrijven bepalen het landschapsbeeld. In Marrum stappen we uit de bus voor een heerlijk pannenkoekenlunch in de pannenkoekentrein van Marrum.

Na deze lunch vervolgen we onze route richting Dokkum, waar het landschap langzaam een ander aanzien krijgt. Het landschap krijgt een besloten karakter met kleine akkers en weilanden, begrensd door houtwallen. Dit coulisse-landschap maakt onderdeel uit van de Friese Wouden. Onderweg drinken we nog een heerlijk kop koffie met gebak op een mooie locatie en wordt u weer naar uw opstapplaats teruggebracht.

Deze activiteit is op 12-11-2020 en is geschikt voor iedereen

Voor al onze bijeenkomsten hanteren wij de RIVM richtlijnen.

Opgave: 
Opgave via button "Aanvragen"