Uw servicepas
Bestel nu

Voor al uw vragen
0900 - 8864

Comfortabel wonen

Uw woning op zo’n manier aan- passen dat u langer zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen, dat is prettig. U kunt daardoor in uw eigen vertrouw- de omgeving blijven wonen. Hoe weet u welke aanpassingen in uw situatie nodig of handig zijn? Daar komt u gemakkelijk achter door een woningcheck te laten doen.

Soms zien mensen op tegen de werkzaamheden in huis, maar het hoeven niet altijd grote aanpassingen te zijn. Met het verwijderen van drempels, of het maken van een paar aanpassingen in de badkamer zijn mensen vaak al geholpen.

Voorbeelden van aanpassingen

waardoor u langer zelfstandig thuis kan blijven wonen:

 • het verwijderen van drempels in huis;
 • het groter maken van de sanitaire ruimte;
 • een verhoogd toilet;
 • een sta-op stoel;
 • een plafondlift;
 • wandbeugels;
 • een inloopdouche;
 • andere aanpassingen in badkamer;
 • een hoog/laagbed;
 • verbrede deuren en kozijnen;
 • of het maken van een slaap- of badkamer op de begane grond door middel van aanbouw.

Woningcheck

Wilt u weten hoe veilig uw huidige woonsituatie is? Of wilt u weten waar verbeterpunten liggen en wat u mogelijk kunt veranderen? Laat dan vrijblijvend de woningcheck doen. Hulpmiddelen Centrum en Bouwbedrijf Scheenstra komen graag bij u thuis om aan te geven wat de mogelijkheden zijn.

Langer comfortabel en veilig thuis blijven wonen

We willen allemaal zo gezond mogelijk ouder worden. En dat het liefst in onze eigen vertrouwde omgeving. De woning waarin u woont bepaalt in hoeverre dit mogelijk is. Daarom worden woningen tegenwoordig steeds vaker 'levensloopbestendig' gemaakt. Dit zijn aanpassingen in en aan de woning waardoor u langer zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen. Door dat tijdig te doen, verkleint u de noodzaak tot verhuizen aanzienlijk.

Zorgwoning

Voor mantelzorgers of mensen die langdurige/intensieve zorg nodig hebben kan een zorgwoning de ideale oplossing zijn. Een zorgwoning is een compleet huis met de benodigde hulpmiddelen die binnen 1 tot 25 dagen in de achtertuin of direct aan een bestaande woning kan worden geplaatst. Hierdoor kan iemand die zorg en ondersteuning nodig heeft dichtbij hun dierbare (blijven) wonen.

Er zijn inmiddels diverse zorgwoningmodellen met diverse afmetingen. Een nieuwe overheidsregeling maakt het mogelijk dat iemand met een zorgvraag vrijwel vergunningvrij een zorgwoning mag bouwen/plaatsen. De zorgwoning is een initiatief van het Hulpmiddelen Centrum en Bouwbedrijf Scheenstra.

20% korting op proefslapen

Speciaal voor u als pashouder van Thuisleven is het mogelijk om met korting in een zorgwoning te overnachten. Wilt u zelf ervaren en beleven hoe het is om in een zorgwoning te slapen/wonen? Op vertoon van uw Thuisleven-pas ontvangt u 20% korting per nacht voor 2 personen in een zorgwoning op een recreatiepark.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de zorgwoning, over proefslapen of andere woonoplossingen? Neem contact op via: scheenstra@hulpmiddelencentrum.nl, of bel met: 0561 - 612266. Of bel met Thuiszorg Het Friese Land: 0900-8864