Uw servicepas

Bestel nu

 

Voor al uw vragen
0900 - 8864

Rijbewijskeuring

Service

Bent u bijna toe aan een rijbewijskeuring? Dan kunt u zich laten keuren via Thuisleven. Thuisleven werkt samen met de Rijbewijskeuringsarts. 

Wanneer rijbewijskeuring nodig?

Alle rijbewijshouders van 75 jaar of ouder zijn verplicht hun kleine en grote rijbewijs elke vijf jaar te verlengen. Een medische keuring is daarvoor verplicht.    

 Er wordt spreekuur gehouden op meer dan 100 locaties in heel Nederland. De locaties en de mobiele rijbewijskeuringsbus zijn Coronaproof.

Afspraak inplannen:

Bel met de zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land 0900-8864 , de zorgcentrale maakt dan een afspraak voor u als pashouder.

U kunt ook zelf online een afspraak maken voor een keuring via de website www.rijbewijskeuringsarts.nl en ontvangt dan nog eens 5% extra korting op het keuringsbedrag (zie hieronder) 

Ledenpas:

Geef bij het maken van een afspraak uw lidmaatschapsnummer van Thuisleven door voor de korting.

Kosten rijbewijskeuringen per 1 november 2021:

Kosten voor een keuring van een standaard rijbewijs voor 75+ B/E voor pashouders van Thuisleven: € 45,00,- niet pashouders € 52,50,-. 

U ontvangt als lid dus € 7,50,- korting op de keuringen.

Voor een groot rijbewijs zijn de kosten € 60,00,-. 

Bij het online maken van een afspraak volgt een extra korting van 5%, het keuringsbedrag wordt dan voor 75+ B/E:pashouders Thuisleven € 42,75,- niet pashouder € 49,88,-.

Voor groot rijbewijs: €57,00,-. Een online afspraak maken kan via  www.rijbewijskeuringsarts.nl.

 

Kijk voor meer informatie of het maken van een afspraak op

www.rijbewijskeuringsarts.nl, of bel rechtstreeks met het afsprakenbureau T. 085 018 08 00 of mail naar afspraken@rijbewijskeuringsarts.nl.

Vergoeding

Rijbewijskeuringen zitten niet in het basispakket van de verzekering en worden dus niet standaard voor iedereen vergoed. Heeft u een aanvullende verzekering afgesloten die de keuring dekt, dan komt u in aanmerking voor vergoeding.

Wat neemt u mee naar de keuring?

-eigen Verklaring (keuringsformulier, te downloaden via: mijn.cbr.nl of te kopen bij uw gemeente)

-een potje (ochtend)urine

-een lijst met daarop de medicijnen die u gebruikt

-uw huidige rijbewijs

Advies:

Heeft u het afgelopen jaar geen oogkeuring gehad? Doe dat voorafgaand aan de rijbewijskeuring en laat uw bril controleren bij de opticien.

Vraag minstens vier maanden voor het aflopen van uw rijbewijs de keuring aan, het beoordelen van de Eigen Verklaring door het CBR kan namelijk twee tot drie maanden duren.