Voor al uw vragen
0900 - 8864

Rijbewijskeuring

Service

Bent u bijna toe aan een rijbewijskeuring? Dan kunt u zich laten keuren via Thuisleven. Thuisleven werkt samen met de Rijbewijskeuringsarts. 

Wanneer rijbewijskeuring nodig?

Alle rijbewijshouders van 75 jaar of ouder zijn verplicht hun kleine en grote rijbewijs elke vijf jaar te verlengen. Een medische keuring is daarvoor verplicht.    

 Er wordt spreekuur gehouden op meer dan 100 locaties in heel Nederland. De locaties en de mobiele rijbewijskeuringsbus zijn Coronaproof.

Afspraak inplannen:

Bel met de zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land 0900-8864 , de zorgcentrale maakt dan een afspraak voor u als pashouder.

Ledenpas: Geef bij het maken van een afspraak uw lidmaatschapsnummer van Thuisleven door voor de korting.

Kosten keuringen per 2023

Kijk op de website voor de meest actuele prijzen.

www.rijbewijskeuringsarts.nl


Kijk voor meer informatie of het maken van een afspraak op

www.rijbewijskeuringsarts.nl, of bel rechtstreeks met het afsprakenbureau T. 085 018 08 00 of mail naar afspraken@rijbewijskeuringsarts.nl.

Vergoeding

Rijbewijskeuringen zitten niet in het basispakket van de verzekering en worden dus niet standaard voor iedereen vergoed. Heeft u een aanvullende verzekering afgesloten die de keuring dekt, dan komt u in aanmerking voor vergoeding.

Wat neemt u mee naar de keuring?

-eigen Verklaring (keuringsformulier, te downloaden via: mijn.cbr.nl of te kopen bij uw gemeente)

-een potje (ochtend)urine

-een lijst met daarop de medicijnen die u gebruikt

-uw huidige rijbewijs

Advies:

Heeft u het afgelopen jaar geen oogkeuring gehad? Doe dat voorafgaand aan de rijbewijskeuring en laat uw bril controleren bij de opticien.

Vraag minstens vier maanden voor het aflopen van uw rijbewijs de keuring aan, het beoordelen van de Eigen Verklaring door het CBR kan namelijk twee tot drie maanden duren.