Uw servicepas
Bestel nu

Voor al uw vragen
0900 - 8864

Zorg op afstand

Zorg op afstand is een aanvulling op de dienstverlening die u al van ons gewend bent. De hulp die u al had, blijft. U krijgt thuis een beeldtelefoon waardoor we elkaar kunnen zien als we contact hebben. We werken al enige tijd met zorg op afstand. Daardoor weten we dat mensen zich veiliger en prettiger voelen met deze dienst.

Wat is het precies?
De verpleegkundige van Het Friese Land hoort en ziet via de beeldtelfoon hoe het met u gaat. We maken afspraken over wanneer we met elkaar bellen, maar natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen op het moment dat er iets met u is, dag of nacht, wanneer u maar wilt. Dat geeft een vertrouwd en veilig gevoel.

Hoe werkt het?
U krijgt uw eigen beeldtelefoon. Dit is een gewone telefoon met een schermpje erbij. Op dit schermpje ziet u de verpleegkundige en zij ziet u op haar eigen beeldtelefoon. De verbinding gaat via internet. Als u nog geen internetverbinding heeft, dan regelen wij dat voor u. Een monteur installeert de apparatuur en legt uit hoe het werkt. De bediening is eenvoudig. 

De voordelen


 • Dankzij zorg op afstand kunt u langer thuis wonen of eerder uit het ziekenhuis worden ontslagen. 
 • Een verpleegkundige van Het Friese Land vraagt hoe het met u gaat en kijkt eventueel of er nog meer hulp of advies nodig is.
 • Zorg op afstand vergroot uw zelfregie. U beslist zelf waar en wanneer u zorg wilt. Ook kunt u een controle bij u thuis vervangen door zorg op afstand.
 • Bij personenalarmering kan de beeldverbinding ter ondersteuning worden gebruikt. U drukt op de knop en ziet direct een verpleegkundige van Het Friese Land.
 • Ook voor uw omgeving is de beeldtelefoon een veilig idee. 
 • Een praatje maken via de beeldtelefoon is gemakkelijk, leuk en het vermindert eenzaamheid. 
 • U kunt ook beeldcontact krijgen met uw familie en vrienden. 

Voor wie?

Zorg op afstand is bedoeld voor mensen die al verzorging en/of verpleging thuis krijgen. Zorg op afstand valt binnen de indicatie van het CIZ. U betaalt hierover een eigen bijdrage van het CAK, net zoals u gewend bent voor de zorg. De apparatuur krijgt u in bruikleen (gratis).

Waarom?

 • Sociale functie
  Het voorkomt eenzaamheid, brengt structuur in de dag (bijvoorbeeld door de 'goedemorgenservice') en het activeert mensen.
 • Medische functie
  Controle van het medicijngebruik, ziektebegeleiding, advisering, ondersteuning bij psychosociale problemen.
 • Controle
  Bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis en bij ziekte.
 • Veiligheid
  Personenalarmering.

Aanvragen
Personenalarmering vraagt u aan via Thuiszorg Het Friese Land. Wilt u weten of het past binnen uw indicatie, of wilt u weten of u er een indicatie voor kunt krijgen? Neem dan contact op met uw eigen gemeenteloket.

Meer informatie
Voor meer informatie neemt u contact op met Thuiszorg Het Friese Land: 0900-8864, wij helpen u graag verder.