Word lid

 

 

 

 

Voor al uw vragen    088-3832000

 

Bezoek aan het Verzetsmuseum en Fries Museum

Unieke rondleiding door het Fries Verzetsmuseum en gratis boek "Noorderbreedte viert de vrijheid"

Elk jaar op 5 mei vieren we met elkaar Bevrijdingsdag. Dit jaar vieren we de vrijheid graag samen met jou, met een bezoek aan het Fries Verzetsmuseum in Leeuwarden op 28 mei 2024. 

Het bezoek aan het Fries Verzetsmuseum gaat om 10.30 uur van start met een kop koffie of thee met een heerlijk stukje oranjekoek. Vervolgens krijg je een unieke rondleiding door het Fries Verzetsmuseum. Na afloop ontvang je het luxe uitgegeven boek ‘Noorderbreedte viert de vrijheid’’, met verhalen over de bevrijding in 1945. Aansluitend kun je zonder extra kosten in hetzelfde pand ook nog een kijkje nemen in het Fries Museum.

Over het Fries Verzetsmuseum

Het Fries Verzetsmuseum is onderdeel van het Fries Museum. Hier hoort u de verhalen van Friezen en niet-Friezen die vertellen hoe zij tussen 1940 en 1945 de oorlog op het platteland in Friesland beleefden. Verhalen die raken, confronteren en aan het denken zetten. Over mensen die moeilijke keuzes moesten maken in een bijzondere tijd. 

Over het boek ‘Noorderbreedte viert de vrijheid’

In 2020 vierden we 75 jaar vrijheid, onder andere met het jaarthema ‘Verhalen om nooit te vergeten’. Noorderbreedte sloot hierbij aan met het boek ‘Noorderbreedte viert de vrijheid’. In dit boek bundelde Noorderbreedte mooie verhalen en herinneringen van bewoners over de bevrijding. 

Bestel het boek

Kun je niet deelnemen aan de rondleiding in het Fries Verzetsmuseum, maar ben je wel benieuwd naar de bijzondere verhalen en portretten?Je kunt het boek voor € 7,50 bestellen op www.noorderbreedte.eu/boek-noorderbreedte-viert-de-vrijheid. Ook is het boek verkrijgbaar in de webshop en de winkel van het Fries Verzetsmuseum. De opbrengsten van het boek gaan naar het Fries Verzetsmuseum. Hiermee dragen we er aan bij dit soort bijzondere verhalen te bewaren.  

Opgave: 
Via button "aanvragen" of mail naar info@thuisleven.nl

Copyright 2019 Thuisleven