Word lid

 

 

 

 

Voor al uw vragen    088-3832000

 

Verzorging en verpleging ongepland (personenalarmering)

Service

Uw eigen huis is veilig en vertrouwd. Thuiszorg Het Friese Land wil graag dat dat zo blijft. Er zijn situaties denkbaar waarin u het prettig vindt om te alarmeren. Bijvoorbeeld wanneer u zich niet lekker voelt of wanneer u gevallen bent en niet meer kunt opstaan. Met personenalarmering waarschuwt u iemand als dat nodig is, dag en nacht, vanaf elke plek in huis. Met één druk op de knop ontvangt de meldcentrale uw alarmsignaal. Zij bellen uw contactpersoon, die bij u langskomt.

Wie komt u helpen?
U bepaalt zelf wie de meldcentrale belt, zodra u alarm slaat:

1. Een medewerker van Thuiszorg Het Friese Land
Bij zogenaamde professionele alarmopvolging komt een professionele kracht van Thuiszorg Het Friese Land naar u toe als u op de alarmknop drukt. U bent verzekerd van snelle, deskundige en professionele hulp bij een alarm. Onze verzorgenden en verpleegkundigen staan zeven dagen per week, dag en nacht voor u klaar.

2. Een eigen contactpersoon
U kunt ook kiezen voor alarmopvolging door bijvoorbeeld uw dochter of de buurman. U geeft hen een huissleutel. Als u alarmeert, waarschuwt de meldcentrale de eerste contactpersoon. Bij geen gehoor wordt nummer twee gewaarschuwd en vervolgens nummer drie. Dit gaat dan buiten de thuiszorg om.

Hoe komt de verpleegkundige van Thuiszorg het Friese Land bij u binnen?
Uw huissleutel bevindt zich in een sleutelkluis bij u thuis. Via een code opent de verpleegkundige de sleutelkluis en komt zo bij u binnen. Of u geeft uw sleutel in bewaring bij Thuiszorg Het Friese Land.

Kosten
1. Apparatuur

U betaalt maandelijks een bedrag aan de leverancier van de apparatuur. Dit bedrag bepaalt uw leverancier en hangt mede af van uw verzekering.

2. Gratis verpleegkundige bereikbaarheid voor pashouders van Thuisleven
Wilt u gebruik maken van de 24-uurs bereikbaarheid en beschikbaarheid van Thuiszorg Het Friese Land? Wordt dan pashouder van Thuisleven, Service van Thuiszorg Het Friese Land. U ontvangt dan tevens het magazine Thuisleven en u kunt gebruik maken van het aantrekkelijke kortingen en activiteiten. Als pashouder betaalt u jaarlijks € 19,50 per jaar voor uw hele huishouden.

3. Professionele alarmopvolging
Wilt u dat een verpleegkundige van Thuiszorg Het Friese Land bij u langskomt als u alarmeert? U betaalt dan het tarief voor ongeplande zorg, keer het aantal uren dat de verpleegkundige bij u is geweest.
Deze rekening stuurt Het Friese Land naar u of uw verzekering, afhankelijk of u een geldige indicatie heeft.

Worden de kosten vergoed?
Sommige ziektekostenverzekeraars of gemeenten vergoeden kosten voor alarmeringsapparatuur geheel of gedeeltelijk. Informeer hierover bij uw ziektekostenverzekeraar of gemeente.
Om voor vergoeding van professionele alarmopvolging van een thuiszorgmedewerker in aanmerking te komen, moet u een indicatie voor ongeplande verzorging of verpleging hebben. Heeft u deze indicatie niet, dan ontvangt u de rekening na een alarmmelding.

Aanvragen
Personenalarmering vraagt u aan via Thuiszorg Het Friese Land. Wilt u weten of u daar een indicatie voor krijgt, neem dan contact op met uw eigen gemeenteloket.

Meer informatie
Voor meer informatie neemt u contact op met Thuiszorg Het Friese Land: 0900-8864, wij helpen u graag verder. 

Copyright 2019 Thuisleven